Hlavní obsah

Hyundai Ioniq 5 dostane větší baterii a kamery místo zrcátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrický Hyundai Ioniq 5 získá větší baterii a kamery místo zrcátek jako součást letošní aktualizace.

Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 5 s digitálními zpětnými zrcátky

Článek

Současný Hyundai Ioniq 5 je nabízen ve dvou variantách baterie. Menší má kapacitu 58 kWh, větší 73 kWh. Slabší varianta má výkon 214 koní a silnější rovných 300. Hyundai ale v rámci aktualizace kapacitu baterie silnější varianty zvýší na 77,4 kWh.

Test Hyundai Tucson Plug-in: Na konfiguraci záleží

Testy

Hyundai zatím přesně nespecifikoval detaily pohonu, ale uvedl, že v prodeji stále zůstanou i slabší varianty. Kromě kapacity jihokorejská automobilka přidá do nové baterie funkci automatického přizpůsobení teploty baterie pro lepší nabíjení i v horku.

Ioniq se mimo aktualizace baterie dočká také nový frekvenčních tlumičů pro zlepšení jízdního komfortu a stability. Řidiči si pak budou moci vybrat, zda Ioniq 5 vybaví digitálními zrcátky, a to jak bočními, tak vnitřním.

Odvážně tvarovaný Hyundai Staria má první ceny pro český trh

AutoMoto

„Segment je stále více konkurenceschopný a my budeme nabízet vylepšené funkce, abychom obhájili naši pozici technologického lídra v automobilovém průmyslu,“ uvedl viceprezident pro produkty a marketing Hyundai Andreas-Christoph Hofman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám