Hlavní obsah

Hyundai investuje do chorvatského Rimacu, vzniknou elektrické supersporty

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do hry exkluzivních supersportovních elektromobilů se vkládá překvapivý člen. Korejský koncern Hyundai Kia začne na vývoji spolupracovat s chorvatským Rimacem, ten je už částečně svázaný také s Porsche.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Rimac C_Two na ženevském autosalonu 2019.

Článek

Takových příběhů jsou v novodobém automobilovém průmyslu stovky. Každý autosalon vídáme krom velkých hráčů také malé „garážové“ automobilky s exotickými jmény a ještě exotičtějšími vozy. A na ročníku následujícím už je často nepotkáme.

Takový mohl být i příběh Mate Rimaca, když v roce 2009 založil stejnojmennou společnost. Do dnešní doby však stačil představit již tři elektrické supersporty s výkony přes tisíc koňských sil. Preciznost a odvaha zaujaly natolik, že Porsche loni koupilo desetiprocentní podíl.

Foto: Rimac Automobili

Rimac C_Two

Nově Rimac oznamuje spolupráci s korejským koncernem Hyundai Kia. Ten do společného projektu dohromady investuje 80 milionů eur, tedy více než dvě miliardy korun českých. Výsledkem mají být dva elektrické supersporty, o kterých toho zatím moc nevíme. Jen to, že dohoda o investicích platí do konce příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám