Hlavní obsah

Hyundai chce vlastní pick-up co nejdřív

Novinky, fra

I když koncept pick-upu Hyundai Santa Cruz je starý už čtyři roky, stále se nic neděje. Bude toto auto skutečně postaveno? Nebude? Ale ano. Podle šéfa designérů bude, a to ASAP!

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Cruz - čtyři roky starý koncept, který se dočká sériové podoby.

Článek

ASAP je zkratka anglického „As soon as possible“, česky „tak rychle, jak to jen půjde”. A právě takto se vyjádřil Luc Donckerwolke, známý šéfdesignér korejské značky pro britský časopis Autocar. Tento pick-up bude, a to co nejdříve. Snad v roce 2020. Auto je vlastně připravené a teď už zbývají poslední detaily.

Foto: Hyundai

V téhle podobě se určitě do sériové verze nedostane. Škoda.

Samozřejmě že chybí ještě nějaké ty testy, ještě je zapotřebí doladit i technické detaily, ale auto je vlastně už na spadnutí. V Evropě toto bude spíš okrajová záležitost a je otázka, jestli ho tu vůbec uvidíme. Primárním trhem bude ten americký, když výroba bude probíhat v americké Alabamě. Tady se podělí o výrobní kapacity s tucsonem. Zajímavá je i informace, že stejný vůz by snad měla mít i sesterská značka Kia, která by ale měla jít na jiné trhy než Hyundai, aby se jejich prodeje navzájem nepožíraly. Takže se může stát, že v USA bude auto jako Hyundai a v Evropě zase Kia.

V USA by za konkurenta mělo auto třeba Ford F-150, v Evropě pak Ford Ranger. Samozřejmě že oba fordy jsou jiné velikosti a jiného ražení. Ke komu se víc nový korejský vůz přiblíží, je zatím nezodpovězenou otázkou. Její rozluštění se však už rychle blíží.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám