Hlavní obsah

Honda v Detroitu poodhalila supersportovní NSX

Novinky, Martin Žemlička

Japonská Honda na již zahájeném autosalonu v Detroitu, který se pro veřejnost otevře v sobotu, ukazuje studii supersportu se slavným označením NSX. Honda ukazuje auto pod značkou Acura, kterou používá na severoamerickém trhu.

Foto: Honda

Acura (Honda) NSX

Článek

Honda do tří let uvede nástupce slavného sportovního modelu NSX, který se vyráběl od roku 1990. Půjde o stejný recept – lehká konstrukce, výborné rozložení hmotnosti a šestiválcový motor. Na vývoji nového modelu pracuje vývojové centrum Honda R Americas. Výroba nového NXS bude rovněž na území Spojených států - vyrábět by se měl v závodě v americkém Ohiu, automobilka jej bude prodávat po celém světě.

Honda zatím neupřesnila, jaký motor se bude starat o pohon sériové verze. V tiskových materiálech se hovoří o šestiválci s přímým vstřikováním paliva, kterému bude překvapivě pomáhat také dvojce elektromotorů. Šestiválec bude pro co nejlepší rozložení hmotnosti uložen uprostřed.

Foto: Honda

Acura (Honda) NSX (studie 2012)

Převodovka bude moderní dvouspojková a patrně pouze automatická. Poháněná budou díky hybridnímu systému všechna čtyři kola, ovšem na přední nápravu bude možné přenést jak pozitivní, tak negativní točivý moment - pohání ji výhradně elektromotor.

Foto: Honda

Acura (Honda) NSX (studie 2012)

Koncept, který Honda (Acura) přivezla do Detroitu, je dlouhý 4330 mm, na šířku měří 1895 mm a je vysoký pouhých 1160 mm. Rozvor náprav je 2575 mm, vpředu jsou pneumatiky s rozměrem 255/35 R19, vzadu široké dvacítky s rozměrem 275/30.

Foto: Profimedia.cz

Honda Acura NSX koncept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám