Hlavní obsah

Hispano-Suiza vstává z mrtvých. Čechům povědomá značka poodhaluje nový model

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak to vypadá, že značka Hispano-Suiza opravdu vstává z mrtvých. Postupně její majitel a pravnuk bývalého zakladatele značky Miguel Suqué Mateu představuje nový model. Tohle je jeho uhlíkový monocoque (samonosná karoserie).

Foto: Hispano-Suiza 2x

Hispano-Suiza Carmen

Článek

Nové auto od značky Hispano-Suiza se představí na ženevském autosalonu. To jsme psali už v říjnu minulého roku, kdy byla zveřejněna fotografie siluety automobilu. [celá zpráva]

Ovšem tehdy jsme třeba nevěděli, že auto se bude jmenovat Carmen. Krásné jméno se neinspirovalo slavnou operou, ale vnučkou zakladatele značky. Tisková zpráva slibuje „hyperluxusní GT“ a techniku v plně elektrickém provedení, které dodá společnost QEV Technologies. Ta navíc spolupracuje s týmem Mahindra Formula-E Racing. Zná ji každý, kdo se zajímá o závody elektrických formulí. Takže tohle je opravdu hodně zajímavý příslib do budoucna.

Foto: Hispano Suiza 3x

Silueta nového vozu

Design vozu se odkazuje na model Dubonnet Hispano-Suiza H6C Xenia z roku 1938. Tohle nádherné aerodynamické kupé se lehce promítne do nového modelu, který ovšem bude mít základ postavený z uhlíkového kompozitu. Na hlavní fotce jej můžete vidět. Každý kus bude ručně vyráběný na zakázku. Žádná velkosériová výroba.

Španělská značka je český fanouškům motorismu povědomá především jako dárce orgánů pro licenční model Škoda Hispano-Suiza. V letech 1926 až 1929 vzniklo asi 100 kusů těchto vozů s šestiválcem o objemu 6,6 litru. Jeden vozil i prezidenta Masaryka. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám