Hlavní obsah

Hennessey slibuje rychlejší auto než Bugatti Chiron

Přetahovaná o nejrychlejší auto světa pravděpodobně započne příští rok. Postupně se objeví pár zajímavých modelů, které by chtěly uzmout prvenství v nejrychlejších sériových vozech modelu Bugatti Veyron ergo nástupci Bugatti Chiron. Hennessey je jeden z nich.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5

Článek

Značku Hennessey asi znáte jako tuningovou firmu, která dokáže udělat hodně zajímavá auta třeba z Fordu Mustang. Ale asi jste hlavně zaznamenali přetahovanou mezi Hennessey Venom, což je na Lotusu Exige postavený speciál, a Bugatti Veyron. Oficiálně je Bugatti rychlejší, má na to papíry a víc prodaných aut. Hennessey Venom jel sice rychleji (435 proti 432 km/h), ale vyrobeno bylo pouze šestnáct kusů. Takže smůla. Není to sériovka, na kterou je zapotřebí těch aut třicet.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom GT

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC (2013)

Jenže tenhle nový vůz z fotky se jmenuje F5, což má být nejvyšší hodnota na stupnici hodnocení rychlosti tornád. Bude to kompletně ve firmě postavený speciál, kvůli kterému se dokonce vytvořila i speciální divize Hennessey Special Vehicles. Takže žádný Lotus, žádné díly z jiných firem. Vše vlastní.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5

A co nabídne? Hennessey nám zatím nabídlo pouze tyhle dva obrázky. Ale Bugatti Chiron má být prý pokořeno. Nic víc. Uvidíme.

Reklama

Výběr článků

Načítám