Hlavní obsah

Hádáte se, kdo bude řídit? Rus navrhuje neotřelé řešení

Nemůžete-li se dohodnout, kdo bude řídit, svařte svá auta dohromady a budete moci řídit oba. Přesněji, budete muset řídit oba, takže radíme se nepohádat. A vůbec, doporučujeme brát tenhle ruský experiment s humorem a hlavně s takovou věcí nejezdit na silnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oba rádi řídí, každý má své auto a má ho rád – a tak při společných výletech chtějí oba jet svým autem a sedět za volantem. Taková situace nemusí být snadná. Ruští výzkumníci z youtubového kanálu Garage54 navrhují řešení. Tedy, „řešení” – svařit dvě auta dohromady.

Ano, je to přesně tak šílené, jak to zní – vzali dvě staré lady a svařili je dohromady do jedné, ovšem nikoliv podélně, nýbrž příčně. A nechali funkční oba dva volanty, abyste se nemuseli doma hádat, kdo bude řídit.

Auto má stále jen čtyři kola, třebaže je široké něco přes tři metry. Při výrobě tohoto stroje zůstala kola i se zavěšením pouze na vnějšku, veprostřed jsou jen svary. Taky ale zůstaly dva motory – každý pohání jedno zadní kolo. Takže je třeba dvou řidičů, kteří pro jízdu musí aspoň trochu spolupracovat na práci s pedály i řízením. Cestou na výlet tedy můžete řídit vy i vaše drahá polovička, ale doporučujeme se nepohádat, protože jen jeden člověk tohle „auto” ovládat nezvládne.

Poběží motor s plastovými či dřevěnými písty? Rusové to zkusili

AutoMoto

Teď vážně – samozřejmě, že s něčím takovým se nedá jezdit po normálních silnicích, a to ani v Rusku. Když výzkumníci chtěli vůz pořádně otestovat, museli ho na volnou plochu odvézt na náklaďáku, sám by tam dojet nemohl .

A ani ten test nešel úplně podle plánu – zábava to byla, ale zanedlouho upadlo jedno z předních kol. Asi nemusíme dodávat, že tohle doma nemáte zkoušet. Ovšem podívaná to je vtipná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám