Hlavní obsah

GTI či GTD už nestačí. Volkswagen pro silné elektromobily použije novou zkratku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen bude pro své nejsilnější elektrické modely používat označení GTX. Zdroje blízké vedení to uvedly britským médiím v čele s magazínem Autocar.

Foto: Volkswagen

Tvarem je to takové mohutnější kombi - Volkswagen ID. Space Vizzion

Článek

Nový název si už Volkswagen zaregistroval a měl by ho používat pro nejsilnější verze svých modelů ID, tedy elektrických aut. Je pravděpodobné, že první vůz s tímto označením bude ID 5 či produkční kupé Crozz.

Název GTX navazuje na tradiční názvosloví automobilky, kdy Němci používají zkratky pro nejsilnější auta jako GTI u benzinových modelů, GTD v případě naftového pohonu a GTE v momentě, kdy se jedná o vrcholný vůz s plug-in hybridním pohonem.

Vodíkový elektromobil zvládne přejet celou ČR bez tankování. Hyundai stanovil rekord

AutoMoto

Volkswagen v tuto chvíli neoznámil, kdy přesně první model s přízviskem GTX vypustí na svět, ale pokud bychom mohli tipovat, bude to nejspíše na začátku roku 2021. Přibližně v tuto dobu by se totiž měl světu ukázat právě vyvíjený model ID 5.

Označením GTX Volkswagen nabídne svým zákazníkům podobné vlastnosti vozu, jako tomu je třeba u modelů GTI, GTD či GTE. Vylepšení jízdních vlastností, nové komponenty v interiéru i exteriéru, dynamičtější vzhled, a především to nejdůležitější - rychlost.

Volkswagen chystá další crossover. Přijede z nečekaného konce světa

AutoMoto

Ono tajemné X má ve zkratce evokovat fakt, že automobily s tímto označením mají pohon na všechna čtyři kola, což samo o sobě na chystané novinky od Volkswagenu mnohé prozrazuje.

V současnosti je nejsilnějším elektrickým modelem automobilky vůz ID 3 s výkonem 201 koňských sil. V případě GTX označení by to přitom mohlo být ještě mnohem více.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen ukazuje elektrické kombi

Na autosalonu v americkém Los Angeles, který potrvá do 1. prosince, představil Volkswagen nový koncept, který se zanedlouho přemění na skutečný sériový model....

Výběr článků

Načítám