Hlavní obsah

Francouzský prezident má nový oficiální vůz, prodloužené hybridní SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prémiová automobilka skupiny Stellantis, pařížská DS, představila své větší SUV DS 7 Crossback ve speciální prezidentské variantě Élysée.

Foto: DS Automobiles

DS 7 Crossback ve verzi Élysée pro francouzského prezidenta.

Článek

Emmanuel Macron se při své inauguraci v roce 2017 projel po pařížské ulici Champs-Élysées v lehce upraveném voze DS 7 Crossback Présidentiel, ovšem nová varianta Élysée pojmenovaná po Elysejském paláci, který je od roku 1873 sídlem francouzských prezidentů, jde mnohem dále.

Verze Élysée má totiž o 20 centimetrů prodloužený rozvor, především pro delší zadní dveře a komfortnější nástup. Z čistě technického pohledu se jedinečný vůz od sériového liší i blíže nespecifikovaným „plným opancéřováním“.

Test DS 7 Crossback 2.0 BlueHDI 180: Nové pojetí luxusu

AutoMoto

Vůz pohání vrcholná motorizace v podobě plug-in hybridního ústrojí kombinujícího zážehovou přeplňovanou šestnáctistovku se dvěma elektromotory. Systémový výkon činí 300 koňských sil, zadní elektromotor zajišťuje pohon všech kol.

Vůz je lakován do modrého odstínu Encre a obouvá speciální dvacetipalcové černé disky kol. Je opatřen modročervenými blikajícími světly na přídi, odnímatelnými držáky vlaječek, znaky „RF“ (Francouzská republika) na předních dveřích a trikolorami na přídi i zádi.

DS 9 je novým vrcholem francouzského luxusu, nabídne až 360 koňských sil

Autosalon Ženeva

Uvnitř se prostor pro nohy díky prodlouženému rozvoru zvětšil na 54,5 cm. Zadní lavici nahradila dvě samostatná sedadla. Černá kůže v odstínu Basalte je zdobena motivem hodinového pásku a obě sedadla odděluje loketní opěrka. Střecha je zevnitř potažená semišem. Uspořádání tohoto pracovního prostředí doplňují bezdrátové a USB nabíječky a otevřený středový držák dokumentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám