Hlavní obsah

Francouzská policie si převzala nová kupé Alpine A110

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálniční oddělení francouzské policie si oficiálně převzalo dvě z celkových 26 sportovních vozidel Alpine A110, které obdrží v následujících čtyřech letech. Auta budou sloužit jako vozidla „rychlého zásahu“.

Foto: Alpine

Policejní Alpine A110

Článek

O tom, že si dálniční policisté ve Francii objednali 26 kusů sportovního auta Alpine A110, jsme vás informovali už před časem. Mezitím už na jedno z oddělení dorazily první dva speciálně lakované a upravené exempláře, které bude během čtyř let následovat dalších 24 kusů.

Francouzské sportovní kupé Alpine A110 má po faceliftu

AutoMoto

Úřady hodlají auta využívat především na kontrolu a dodržování pravidel na dálnicích ve Francii. Dvě vozidla pak budou sloužit k výcviku příslušníků. K dispozici budou mít pochopitelně i majáky a řadu dalších speciálních úprav.

Foto: Alpine

Policejní Alpine A110

Francouzská policie obnovením spolupráce se značkou Alpine, která patří do portfolia Renault, pokračuje v zaběhlé tradici. Tamní četníci už před lety využívali třeba původní Alpine A110, a to mezi lety 1966 až 1973. Dálniční policie pak mimo jiné dodnes používá Renaulty Megane RS.

Řídili jsme novou Alpine A110. Je to skvělá víkendová hračka

AutoMoto

Nové hlídkové vozy v rukou francouzské policie mají pod kapotou standardní přeplňovaný čtyřválcový motor s objemem 1,8 litru s výkonem 249 koňských sil, který umí vůz z 0 na 100 km/h zrychlit za 4,5 sekundy. Maximálně vůz jede až 250 km/h. Alpine pak mimo jiné potvrdilo, že v roce 2025 modely A110 nahradí jejich električtí nástupci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám