Hlavní obsah

Ford Transit Custom vstupuje do světa elektromobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford zatím o svém novém užitkovém elektromobilu prozradil jen dojezd, má činit až 380 kilometrů, a fakt, že z něj lze napájet například ruční nářadí. E-Transit Custom, jak se novinka jmenuje, se má začít vyrábět a prodávat v roce 2023.

Ford E-Transit CustomVideo: Ford

 
Článek

Velký transit už se v elektrické variantě vyrábí, nyní k němu přibývá menší bratr - E-Transit Custom. Od svých konvenčních sourozenců se liší trochu víc, než by se možná čekalo.

Po designové stránce to je hlavně příď, kde vidíme největší novinky. Zaujmou přední světlomety se zcela odlišným světelným podpisem, stejně jako svítící linka nad maskou. Chybí také černé kusy plastu po stranách nárazníku, ovšem pod pravý světlomet přibyla nabíjecí zásuvka.

Foto: Ford

Ford E-Transit Custom

Stejně tak vzadu vidíme nová LEDková světla a plné křídlové dveře. Ford zatím ukázal jen užitkovou variantu E-Transitu Custom, a to ještě jen zvenčí.

Ford představuje elektrický model Transit. Na jedno nabití ujede 350 kilometrů

AutoMoto

Nesdělil ani, co přesně novinka bude mít v útrobách, víme jen o zmíněném dojezdu až 380 km na jedno nabití, možnosti nabíjení stejnosměrným proudem o blíže neupřesněném výkonu a funkci jménem ProPower Onboard, která umožňuje z baterie vozu pohánět různé elektrické spotřebiče.

Vůz se má začít vyrábět a také prodávat během roku 2023 a má být prvním ze čtyř užitkových elektromobilů Fordu, které mají být představeny do roku 2024. Je součástí plánu Fordu do roku 2035 prodávat v Evropě pouze vozy bez lokálních emisí CO2.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám