Hlavní obsah

Ford představil koncepty pro zrušenou SEMA Show, věnují se jízdě v terénu

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lasvegaskou SEMA Show zařízl koronavirus, ale přesto některé automobilky své koncepty postavily a ukázaly je světu alespoň na internetu. Ford přišel se čtyřmi auty, která mají v popisu práce fungovat co nejlépe daleko od civilizace.

Foto: Ford

Ford Bronco Badlands Sasquatch 2-Door

Článek

Každoroční svátek úpravců aut, lasvegaská SEMA Show, musela být letos kvůli koronaviru zrušena, stejně jako obrovské množství dalších autosalonů. To ale nezabránilo Fordu, aby postavil čtyři koncepty a představil je světu aspoň virtuálně.

Pro Evropu nejzajímavějším kouskem je Ranger XLT Tremor SuperCrew. Třebaže by jeden čekal základ v drsném Raptoru, není tomu tak – posloužila verze Tremor, představená v září letošního roku.

Foto: Ford

Ford Ranger XLT Tremor SuperCrew

Nad rámec standardní výbavy dostal tento ranger odolnější nárazníky, kovové nášlapy po stranách a nástavbu na korbu, která umožňuje připevnění nejrůznějšího příslušenství, jako např. vyprošťovacích desek nebo nosičů kol.

Kromě toho vidíme terénní pneumatiky, nasávací „šnorchl” a ledková přídavná světla na přídi. Nutno ovšem dodat, že umístění pod čelním sklem znamená, že řidič v noci vidí skvěle hlavně kapotu, nikoliv trasu před sebou.

Foto: Ford

Ford Ranger XLT Tremor SuperCrew

Dalším strojem je Bronco Badlands Sasquatch 2-Door, který je verzí Bronca pro opravdu těžký terén.

Foto: Ford

Ford Bronco Badlands Sasquatch 2-Door

Zajímavé na něm je, že je zamýšlen jako víkendová přestavba auta, kterým člověk jezdí denně do práce. Na víkend si ho přebuduje v offroadové monstrum a v neděli večer zase zpátky na „civilní” Bronco Badlands, v němž v pondělí ráno pojede do práce.

Foto: Ford

Ford Bronco Badlands Sasquatch 2-Door

Tento vůz ukazuje zejména jednoduchost práce na broncu a jeho modularitu. Tedy, že je relativně snadné vyměnit dveře či blatníky, aby byl vůz připravený na jeden nebo druhý úkol.

Foto: Ford

MAD Ford Bronco Sport Badlands

Do výběru se dostal i crossover Bronco Sport, a to ve formě MAD Fordu Bronco Sport Badlands Overlander. O úpravy se postarala firma MAD Industries a na voze samotném nejsou velké – vidíme terénní pneumatiky a střešní nosič. Nejdůležitější tu je terénní obytný přívěs.

Foto: Ford

Ford F-150 Limited Hybrid SuperCrew

A konečně je tu i jeden hybrid – Ford F-150 Limited Hybrid SuperCrew, který upravila firma BDS Suspension. Pochopitelně mu nadělila nový, vyšší podvozek, vidíme také terénní pneumatiky a pořádný ochranný plech pod předním nárazníkem.

Využívá palubní generátor elektřiny, který je jinak zamýšlen jako vestavěná elektrocentrála např. pro svářeče, když pracují daleko od zdroje elektřiny, na víkendové aktivity. Jeho princip je velmi podobný jako u MAD Bronca, ovšem přidává k tomu zdroj elektřiny.

Foto: Ford

Ford F-150 Limited Hybrid SuperCrew

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám