Hlavní obsah

Ford Mustang bude v elektrice. Navíc jako SUV

Novinky, fra

Obrázek, který vám ukazujeme, je prvním oficiálním potvrzením toho, o čem už si štěbetali i vrabci na střeše. Ford směřuje k elektrické verzi sportovního modelu Mustang. A navíc to bude SUV.

Foto: Ford

Elektrický Ford Mustang bude. A dokonce hned jako SUV

Článek

Ford už dávno vytvořil speciální divizi, která se jmenuje příznačně Ford Team Edison. Ta připravuje nové elektromobily. Je to skupina lidí, kteří se neváhali pustit do zcela komplexní přeměny Fordu jako takového. Sám Darren Palmer, šéf produktů Ford, jednou v rozhovoru řekl, že: „Tento tým musel být ochoten napadnout každou pravdu a každý proces, který jsme vyvinuli v průběhu naší kariéry.“

Jak to vypadá, stalo se. První oficiální teaser říká, že automobil s elektrickým ústrojím, který bude ve stylu SUV a bude stát na základu SUV, se stane skutečností už v roce 2020.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ford Mustang GT Convertible - test

Ford tak vyšel vstříc lidem na tři strany – na jednu stranu těm, kteří milují Ford Mustang, na druhou těm, kteří se vezou na vlně popularity SUV a třetí strana reprezentuje nutnost elektrifikace. Je to tedy logické, že něco takového přišlo. Mnoho lidí si ale nejspíš bude klást otázkou, proč zrovna tohle všechno dohromady...

Původně prý se měl vůz jmenovat Mach 1, ale protože tohle jméno je spíš pro svalnatý závodní speciál, nakonec jej nedostane. Musíme si tedy počkat. Podle prvních informací by mělo auto zvládnout na jedno nabití přes 300 mil, což je necelých 500 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám