Hlavní obsah

Ford lákal na Bronco, lidé mu připomněli dávnou policejní honičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představení nového Bronca bude velkým haló pro Ford i jeho fanoušky. To poslední však bylo před čtvrtstoletím spojeno s kontroverzním tématem, kterou automobilce fanoušci připomněli na Twitteru - policejní honičkou O. J. Simpsona, sledovanou téměř sto miliony televizních diváků.

Foto: Ford

Takhle vypadala dosud poslední, pátá generace Fordu Bronco.

Článek

Je 25 let dost dlouhá doba? Ford doufal, že ano, jeho americké publikum ho však přesvědčilo o opaku. Připomnělo mu událost, v níž hrál hlavní roli starší Ford Bronco - policejní honičku O. J. Simpsona v roce 1994, kterou tehdy sledovalo odhadem 95 milionů diváků.

Ford připravuje sebe i veřejnost na odhalení nového SUV Bronco, kterým naváže na stejnojmenný model, prodávaný v letech 1965-1996. Na Twitteru se zeptal na příběhy svých sledujících, které jsou spojené právě s tímto modelem. A spousta z nich připomněla právě onu honičku.

O co tehdy šlo? Orenthal James Simpson, někdejší hráč amerického fotbalu a televizní hvězda, měl 17. června 1994 přijít na policejní stanici a nechat se tam zatknout na základě obvinění z dvojnásobné vraždy. Jenže to neudělal, takže ho policie začala hledat - díky oznámení veřejnosti na tísňovou linku ho našla na zadním sedadle bílého Fordu Bronco se zbraní a myšlenkami na sebevraždu.

Následovala honička. Bronco sice jelo jen 50-60 km/h, ale zhruba 20 policejních aut ho pronásledovalo asi 100 kilometrů. Dojeli k Simpsonově vile, ve které byl uprchlík konečně zadržen. Soud jej později shledal nevinným.

Ford samozřejmě od svých fanoušků obdržel i jiné vzpomínky. Letmým pohledem na vlákno vidíme, že většina fanoušků psala o tom, že Bronco bylo jejich prvním autem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám