Hlavní obsah

Ford Kuga jako nový full-hybrid láká dojezdem až 1000 kilometrů

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford začíná vyrábět další elektrifikovanou variantu nové generace SUV Kuga. Vedle mild-hybridních motorizací s pomocným startér-generátorem a dobíjecího plug-in hybridu míří do nabídky také full-hybrid. Tedy vůz schopný pár kilometrů dojezdu na elektřinu, kterou však nečerpá ze sítě.

Foto: Ford

Ford Kuga FHEV

Článek

S plug-in hybridy, které už kvůli jejich pozitivnímu vlivu na flotilové emise nabízejí v podstatě všechny mainstreamové automobilky, jako kdyby se zapomínalo na klasické, takzvané full-hybridy.

V portfoliu Fordu Kuga takový pohon chybět nebude, prostřední elektrifikovaný systém začala automobilka s modrým oválem ve znaku již vyrábět. První takové vozy vyrobené ve španělské Valencii dorazí do Česka příští rok se zkratkou FHEV.

Test Fordu Kuga PHEV: Úsporný i bez nabíjení

AutoMoto

Pohonné ústrojí využívá 2,5litrového čtyřválce s atkinsonovým cyklem spalování v páru s bezestupňovou převodovkou eCVT, stejně jako plug-in hybrid. Systémový výkon však činí 140 kW, 190 koňských sil. Plug-in hybrid nabídne 165 kW, 225 koní.

Foto: Ford

Ford Kuga FHEV

Slabší elektromotor napájí malá lithium-iontová baterie o kapacitě 1,1 kWh, která se z povahy ústrojí dobíjí jen od spalovacího motoru nebo rekuperací brzdné energie. Stačí však k tomu, aby v kombinovaném cyklu WLTP stlačila spotřebu na 5,5 litru na 100 km.

Tím se blíží vznětovým motorům, stejně jako dojezdem 1000 km na jedno natankování 54litrové nádrže. Full-hybridní kuga je také jedinou elektrifikovanou verzí, která nabízí pohon všech kol.

Full-hybridní Ford Kuga startuje na české akční ceně ve výbavě ST Line na 749 900 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám