Hlavní obsah

Fin nechal svou teslu vybuchnout. Měla příliš poruch

Vadná baterie, jejíž výměna by stála půl milionu, a údajné další problémy přiměly Tuomase Katainena nacpat svou starou Teslu Model S dynamitem a nechat ji vybuchnout. Doslova.

Foto: Tesla

Tesla Model S z roku 2015 (Ilustrační foto)

Článek

Že zákazník svou nespokojenost s přístupem automobilky k nějakému problému řešil destrukcí auta, nevidíme prvně. Finský majitel Tesly Model S z roku 2013 Tuomas Katainen ovšem zvolil způsob poněkud více spektakulární, než je běžné. Použil 30 kg dynamitu a figurínu s obličejem Elona Muska, kterou posadil za volant.

„Prvních 1500 kilometrů bylo příjemných. Pak se začaly objevovat chybové hlášky a musel jsem nechat auto odtáhnout do servisu,“ začíná ve videu Katainen svůj příběh. Po měsíci se servis ozval a majiteli sdělil, že jediná možnost opravy je výměna celé baterie za nejméně 20 tisíc eur, tedy 505 tisíc korun.

Protože je vůz starší než 8 let – odhadujeme, že ho Katainen koupil ojetý – už není v záruce, která by jinak náklady na výměnu baterie pokryla. Je ovšem nutno podotknout, že Tesla mění celé baterie za statisíce i kvůli drobným závadám, které se dají odstranit řádově levněji.

Chcete ojetý elektromobil? Nadšenec zdůrazňuje vážné riziko

AutoMoto

Podle dostupných informací výměna baterie neměla být jediným problémem, takže se cena mohla vyšplhat ještě výš. Katainen se rozhodl pro řešení poměrně radikální, tak věřme, že rozhodnutí nebylo unáhlené.

I tak – existují ekologičtější způsoby, jak se zbavit auta s poruchou, kterou se vám nechce opravovat. Třeba ho můžete rozprodat na díly, aby si někdo jiný s větší porcí motivace mohl své auto opravit. Ale to bychom neměli takhle spektakulární destrukci zachycenu na videu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám