Hlavní obsah

Fiat uvedl Tipo a 500X s novým hybridním pohonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover Fiat 500X i hatchback a kombi Fiat Tipo budou k mání s novým full-hybridním pohonem schopným krátkodobé jízdy na elektřinu.

Foto: Fiat

Fiat Tipo Cross Hybrid a Fiat 500X Hybrid.

Článek

Poté, co stejný pohon dostaly Jeepy Renegade a Compass, i příbuzný Fiat prezentuje své kompaktní full-hybridy. Toto označení prostředního stupně hybridní elektrifikace znamená, že vůz dokáže jet krátké úseky na elektřinu, ale baterii nelze dobíjet ze sítě.

Spalovací částí pohonu je zážehová přeplňovaná patnáctistovka o výkonu 96 kilowattů, 130 koní a točivém momentu 240 newtonmetrů. Pracuje v úsporném Millerově cyklu spalování a spolupracuje s novou sedmistupňovou dvouspojkovou skříní.

Kompaktní jeepy dostaly nový hybridní pohon

AutoMoto

Elektrickou část zastupuje 48V elektromotor s výkonem 15 kW a točivým momentem 55 Nm, na vstupu do převodovky až 135 Nm. Dle metodiky WLTP může být spalovací motor v kombinovaném cyklu vypnut až po 47 procent času, v městském provozu dokonce na 62 procent.

Výhodou ve srovnání s čistě benzinovými variantami má tedy být samozřejmě nižší spotřeba paliva. A to až o 11 procent ve srovnání se standardní třináctistovkou. Hybridní tipo má v městském cyklu spotřebovat 4,7 l/100 km, 500X Hybrid o 4 desetiny více.

Objednat lze nový pohon ještě v únoru, české ceny zatím nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám