Hlavní obsah

Fiat Tipo má po faceliftu i dobrodružnou verzi Cross

Novinky, Milan Lažanský

Dostupný model nižší střední třídy dostal modernizaci pro všechny tři karosářské verze – sedan, hatchback a kombi. Novinkou je nejen oplastovaná verze Cross.

Foto: Fiat

Fiat Tipo po faceliftu.

Článek

Aktuální Fiat Tipo přišel na trh v roce 2015. Po pěti letech je tak nejvyšší čas na facelift.

Zcela nová je příď s novým velkým logem Fiatu. Světlomety nyní využívají full-LED technologie, stejně jako zadní svítilny. Nové jsou i vzhledy litých kol nebo některé laky karoserie.

Foto: Fiat

Fiat Tipo po faceliftu

Foto: Petr Horník, Právo

Fiat Tipo před faceliftem

Pseudo-terénní varianta Cross se svým oplastováním a celkovým provedením inspiruje v Pandě Cross. K dispozici je jen ve formě hatchbacku a s pohonem předních kol. Podvozek je zvýšený, vůz má tak o 4 centimetry vyšší světlou výšku.

Výrazně se modernizovalo i uvnitř. Tipo má nově sedmipalcový digitální přístrojový štít a až 10,25palcovou obrazovku infotainmentu. Nechybí funkce pro spárování chytrých telefonů prostřednictvím Apple CarPlay a Android Auto.

Test Fiatu Tipo Street: Stará škola s výborným podvozkem

AutoMoto

V aktualizované nabídce jsou tři motory. Jednoduchá a letitá atmosférická čtrnáctistovka, která se k charakteru vozu hodila, je bohužel pryč, v duchu doby ji střídá přeplňovaný tříválec. Litrový motor FireFly nabídne výkon 74 kW, 100 koní, a 190 Nm maximálního točivého momentu.

Alternativou je inovovaná vznětová šestnáctistovka ve dvou výkonových verzích se 70 či 96 kW. Tedy 95 či 130 koňských sil.

Datum příchodu novinky na trh ani nový ceník zatím Fiat nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám