Hlavní obsah

Fiat poodhaluje SUV-kupé jako produkční verzi působivého konceptu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat Fastback by ve své produkční verzi mohl přijít na trh pro rok 2023, ovšem nikoli do Evropy. Koncept, vytvořený jihoamerickým designovým studiem značky, se představil před čtyřmi lety na autosalonu v Sao Paulu.

Foto: Fiat

Upoutávka na produkční Fiat Fastback

Článek

Italská automobilka Fiat zveřejnila siluetu dosud neznámého vozu, který by měl být crossoverem stylů SUV a čtyřdveřového kupé. Dokonce to má být rovnou produkční vůz, neboť nese jméno Fastback – stejně jako koncept, který se odhalil v roce 2018 na autosalonu v brazilském Sao Paulu.

Ten měl podle původních plánů ústit v produkční vůz už v roce 2020, ale z neznámých důvodů – můžeme samozřejmě podezírat pandemii koronaviru – došlo k odkladu. Očekává se tedy, že vůz přijde na trh pro rok 2023.

Foto: Profimedia.cz

Koncept Fiatu Fastback na autosalonu v Sao Paulu v roce 2018

Patrně ale ne na trh evropský. Fastback je dílem jihoamerického designového centra Fiatu a web Carscoops uvádí, že by jeho produkční verze měla stát na platformě MLA používané už crossoverem Pulse právě v Jižní Americe.

Jméno nového Fiatu navrhli fanoušci

AutoMoto

To znamená, že pod kapotou by mohl být litrový motor o 130 koních a sedmnáctistovka o 175 koních. Pulse není k mání se vznětovým motorem ani s hybridním či elektrickým pohonným ústrojím.

Anketa

Líbil by se vám takovýto fiat i na evropském trhu?
Ano, velmi
83,6 %
Proč ne, klidně i s elektrickým pohonem
3,3 %
Není nutný
4,2 %
Ne, crossoverů máme až příliš
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2208 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám