Hlavní obsah

Fiat Panda slaví 40 let faceliftem a novou verzí Sport

Novinky, Milan Lažanský

Fiat slaví 40. výročí modelu Panda odhalením faceliftovaného modelu třetí generace. Ta rovněž není žádnou novinkou, na trhu figuruje už od roku 2011.

Foto: Fiat

Fiat Panda Sport po faceliftu

Článek

Omlazený model segmentu B má nový přední nárazník, upravené boční prahy a jiná kola. Uvnitř je také nový systém infotainmentu s dotykovou obrazovkou se 7palcovým displejem a podporou Android Auto a Apple CarPlay.

Inovovaná Panda také přináší aktualizované čalounění, přepracovanou barevnou paletu a nový „dřevěný“ dekor palubní desky.

Test Fiatu Tipo Street: Stará škola s výborným podvozkem

AutoMoto

Součástí modernizace je také varianta Sport, která má podle Italů oslovit mladší zákazníky. Zahrnuje dvoubarevná 16palcová kola či zrcátka v barvě karoserie a klikami dveří. Ty jsou k dispozici také v lesklé černé barvě, pokud je Panda objednána s volitelnou černou střechou.

Verze Sport má v interiéru doplňky v titanově šedé barvě, černé čalounění stropu a speciální výplně dveří z ekokůže. Součástí modelové řady jsou i varianty Cross a City Cross, které vůz ladí naopak do dobrodružnějšího kabátu, stejně jako před faceliftem.

Pod kapotou je k dispozici mildhybridní pohon, nyní v celé modelové řadě. Litrový tříválec s pomocným startér-generátorem a lithium-iontovou baterií má výkon 52 kW, 72 koní. V páru je ústrojí se šestistupňovou manuální převodovkou.

Datum příchodu novinky na český trh ani ceník zatím Fiat nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám