Hlavní obsah

Fiat Panda se vrací

MILÁN

Pět týdnů před zahájením výroby nového malého modelu Gingo se automobilka Fiat rozhodla změnit jeho jméno na Panda. Konkurenční Renault si totiž stěžoval, že jméno nového modelu příliš připomíná název jeho malého vozu Twingo a pohrozil Fiatu soudem.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Italská firma se proto rozhodla předejít riziku nákladného přejmenování modelu po zahájení výroby a vrátila se k osvědčenému jménu Panda.

Společnost Fiat do prodeje nového modelu vkládá velké naděje a doufá, že díky němu zase začne být zisková. Starší model Pandy, který se stal představitelem laciného vozu pro městský provoz, se začal vyrábět před 23 lety.

"Sladké, snadné k zapamatování a s pevnou pozicí po více než 20 letech na trhu...jméno Panda je součástí dědictví Fiatu," uvedla ve svém prohlášení automobilka, která na trhu působí již 104 let.

Produkce starého modelu Pandy, který se vyrábí v Polsku, skončí 5. září. Nový model začne Fiat vyrábět v portugalském Lisabonu 1. září, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Motorkáři se sjeli do Hamburku

Desítky tisíc motorkářů z celé Evropy oslavilo v neděli Hamburku 100. výročí vzniku kultovního motocyklu Harley-Davidson. Víkendová party vyvrcholila...

Výběr článků

Načítám