Hlavní obsah

Fiat letos hodlá obnovit prodej Alfy Romeo v USA

Italská automobilka Fiat letos hodlá po 13 letech obnovit prodej sportovních vozů Alfa Romeo ve Spojených státech. Podle neoficiální informace firma uvede na americký trh nejprve model Alfa Romeo 8C Competizione s cenou 265 000 dolarů (4,2 miliónu Kč).

Foto: Alfa Romeo, Právo

Tvůrci Alfy Mi. To propůjčili karosérii specifický tvar bočních oken bez rámů.

Článek

Pokud bude poptávka dostatečná, hodlá Fiat ve Spojených státech nabídnout další tři modely se značkou Alfa Romeo. Italská automobilka navíc zvažuje přesun výroby osobních vozů Alfa Romeo a nákladních vozů Iveco do Spojených států a v současnosti jedná s americkými automobilkami o možnostech výroby v jejich místních závodech.

Fiat se před několika lety kvůli ztrátovosti automobilových aktivit ocitl v krizi. Šéf automobilky Sergio Marchionne proto přikročil ke snižování nákladů a uzavírání spojenectví s ostatními automobilkami. Tím se mu podařilo vrátit tyto aktivity k zisku. V loňském roce se provozní zisk automobilky bez zahrnutí mimořádných položek zvýšil téměř o dvě třetiny na rekordních 3,2 miliardy eur (80 miliard Kč).

Fiat vlastní značku Alfa Romeo od roku 1986.

Reklama

Související témata:

Související články

Alfa Mi. To se představí v červnu

Alfa Romeo přichází s novým modelem Mi. To. Nabízí tak zcela novou generaci kompaktních sportovních aut. Jedná se o nové a inovativní auto především pro mladé...

Výběr článků

Načítám