Hlavní obsah

Fiat bude vyrábět užitkové vozy pro Opel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský automobilový koncern Fiat se dohodl, že bude německému konkurentovi Opel dodávat minimálně 250 000 užitkových vozidel ročně. Dodávky by měly být zahájeny koncem příštího roku.

Článek

Vozidla založená na platformě Fiat Doblo nahradí automobily Opel Combo. Vyrábět se budou v turecké továrně, která již produkuje vozy Fiat Doblo. Současný model Combo se přestane vyrábět v prvním čtvrtletí příštího roku, dodávky nového modelu začnou koncem roku 2011.

Fiat se chce podle agentury AP do roku 2014 stát globální automobilovou společností s výrobou šesti miliónů vozů ročně. Firma loni vytvořila alianci s americkou automobilkou Chrysler. V současnosti vlastní Fiat v americkém podniku pětinový podíl a ovládá jeho vedení.

Fiat loni usiloval rovněž o převzetí Opelu. Ten nakonec zůstal pod křídly největší americké automobilky General Motors, která nyní pracuje na jeho restrukturalizaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Automobilka Fiat se vrátila k zisku

Italská automobilka Fiat hospodařila ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 113 miliónů eur (téměř tři miliardy Kč) po ztrátě 179 miliónů eur před rokem. Uvedla...

Výběr článků

Načítám