Hlavní obsah

Ferrari se vrátí do vrcholné třídy Le Mans

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Ferrari oficiálně potvrdila účast v sérii vytrvalostních závodů WEC, a tedy i návrat do královské třídy v závodě 24h Le Mans. V roce 2023 se účastní s hypersportovním speciálem. Právě kategorie hypersportů je od letošního roku královskou třídou.

Foto: Ferrari

Ferrari se vrací do vrcholné třídy Le Mans

Článek

Ferrari se návratem do Le Mans pochlubilo na svém twitterovém účtu, kde zveřejnilo krátké video s nápisy 2023 a LHM, což je zkratka pro nejvyšší kategorii vytrvalostních závodů WEC Le Mans Hypercar. Za dva roky se tak speciál od Ferrari utká v té největší konkurenci.

Porsche chystá elektrické kombi do terénu, Taycan Cross Turismo ukázalo na fotkách

AutoMoto

Nová třída má o něco blíže k silničním vozům - je tedy levnější. To přilákalo řadu automobilek jako Toyota, Peugeot nebo Audi. A Ferrari jistě při rozhodování uvažovalo podobně.

Velké nadšení jistě zavládlo i v Porsche, které rovněž oznámilo návrat a přátelským tweetem konkurenci přivítalo zpět ve hře.

„Tohle je skvělá zpráva. Už se těšíme na start 24 hodin Le Mans v roce 2023. Napíšeme další kapitolu velkolepého příběhu Porsche vs. Ferrari,“ napsala německá automobilka, která se společně s Italy velmi pravděpodobně postará o skvělou podívanou.

Ferrari chystá několik SUV, Purosangue má otevřít nový segment

AutoMoto

Naposledy Ferrari v nejvyšší, královské třídě Le Mans závodilo v roce 1973, kdy ještě na tribuně na své vozy dohlížel zakladatel firmy Enzo Ferrari. Poslední vítězství zapsala automobilka v roce 1965 - v éře, kdy už bojovala s dotírajícím Porsche a Fordem s modelem GT40.

Vozy Ferrari nechyběly v Le Mans ani v moderní éře, v posledních sezónách ovšem bojují hlavně v nižší třídě GTE.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám