Hlavní obsah

Ferrari Portofino má V8 a 600 koní, stovku dá za 3,5 sekundy

Novinky, maž, LL

Ferrari na frankfurtském autosalonu poprvé představilo svůj nový nejlevnější model (jakkoliv levný určitě nebude), je pojmenovaný po přístavu v malebné Ligurské riviéře. Novinka nahrazuje Californii T a automobilka nově zveřejnila i jízdní video.

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari PortofinoVideo: Ferrari

 
Článek

Vzhled auta se hodně přibližuje modelům 812 Superfast nebo GTC4Lusso; auto je dlouhé 4,6 metru, široké 1,9 metru a vysoké 1,3 metru a jeho rozložení hmotnosti je velmi dobré – 46 % vpředu a 54 % vzadu. Pevná skládací střecha se samočinně složí za 20 sekund.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odhalení Ferrari Portofino na autosalónu ve Frankfurtu nad MohanemVideo: AP

Pod kapotou je vidlicový osmiválec o objemu 3,9 litru s výkonem 441 kW. Točivý moment má 760 Nm. Zdánlivě se nic moc nezměnilo, ale opak je pravda. Tenhle agregát dostal nové prakticky všechny nejdůležitější části – písty, ojnice, hlavu válců… Z 0 na 100 km/h zrychlí auto za 3,5 sekundy a maximální rychlost je 320 km/h.

Prodejní cenu zatím Italové neuvedli, v rámci světové premiéry na frankfurtském autosalonu ale PR oddělení vydalo pěkné jízdní video, na kterém uslyšíte sytý zvuk osmiválce a uvidíte i občasné ustřelení zádě na horské serpentině, což je věc v dnešních produktových videích nevídaná.

Foto: , ČTK

Ferrari Portofino (2017)

Foto: Ferrari

Ferrari Portofino (2017)

Foto: IAA

Ferrari Portofino (2017)

Foto: Ferrari

Ferrari Portofino (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám