Hlavní obsah

Estonská retro tříkolka na elektřinu má stát jako nový superb. Pokud se začne vyrábět

Novinky, fra

Jen jediný týden je stará estonská společnost Nobe. Založili ji nadšenci i odborníci na elektromobily, představili tříkolku na elektřinu a teď chtějí v crowdfundingové kampani na vozítko vybrat peníze. Pokud ale ve skrytu duše doufáte, že si pořídíte novou levnou hračku na popojíždění po okolních vesnicích, budete asi zklamaní.

Foto: Nobe

Nobe 100

Článek

Jmenuje se Nobe 100 a je to tříkolka. Vypadá retro, vypadá svěže a vypadá, že nadchla spoustu lidí po světě. A to i přesto, že se s ní nikdo ještě nesvezl, že nikdo vlastně pořádně neví nic o autě jako takovém. Ale takhle vznikají legendy. Z nadšení. A třeba se Nobe 100 opravdu dočká výroby.

Foto: Nobe

Nobe 100

Foto: Nobe

Nobe 100

Tahle tříkolka sice zatím parametry zcela neupřesnila, ale prý má na jedno nabití ujet 219 kilometrů, a to při maximální rychlosti až 110 km/h. Ano, víc tahle tříkolka s jedním kolem vzadu opravdu nepojede.

Ovšem zajímavá je kožená brašna na kolečkách v interiéru. V ní je totiž malý nouzový akumulátor. Pokud autu dojde energie, může řidič vystoupit a dojít někam, kde si tento rezervní akumulátor dobije. A na něj pak ujede dalších 40 kilometrů, což je v dnešní době víc než dost.

Foto: Nobe

Nobe 100

Foto: Nobe

Nobe 100

Pokud vás tohle autíčko zaujalo, můžete na něj poslat příspěvek, aby se začalo vyrábět. První kus by se měl objevit letos na autosalonu v Paříži. Výroba pro prodej by měla být v případě sehnání dostatku peněz spuštěna v roce 2020. Cena za jedno auto, byť ne velké, ale není lidová – v přepočtu asi 700 000 korun. Za tuto sumu už si ale můžete pořídit novou Škodu Superb v základní výbavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám