Hlavní obsah

Elektromobil Polestar 2 přijíždí v nejsilnějším provedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektromobil Polestar 2 dorazí na trh i ve speciální verzi BTS Edition 270, která má být nejsilnějším silničním provedením švédského elektromobilu.

Foto: Polestar

Polestar 2 BTS Edition 270

Článek

Automobilka Polestar teprve před pár týdny uvedla výkonnou terénní verzi kompaktního elektrického sedanu Polestar 2. Variantu Arctic Circle s hřeby v pneumatikách pro jízdu na ledu a sněhu nyní doplňuje i nejvýkonnější silniční verze BTS Edition 270.

Foto: Polestar

Polestar 2 BTS Edition 270

Obě speciální verze mají společné hnací ústrojí, které tvoří dva elektromotory s výkonem 476 koňských sil a točivým momentem 680 N.m. Stejně jako Arctic Circle má pak i BTS Edition oboustranně nastavitelné tlumiče Ohlins.

Silná limitovaná edice pak dorazí i s jednadvacetipalcovými koly na pneumatikách Pirelli P Zero a se čtyřpístkovými brzdiči Brembo.

Polestar ukázal unikátní 2 Arctic Circle. Má hřeby v pneumatikách a vyšší výkon

AutoMoto

Polestar hodlá novinku dodávat s běžnou baterií o kapacitě 78 Kwh a na výběr budou pro model dva laky – Thunder nebo Snow. Od běžného modelu 2 pak BTS Edition 270 odlišují nové nárazníky nebo prahové lišty.

Polestar vyrobí 270 kusů s plánovaným zahájením výroby na přelomu června a července letošního roku. Ceny se budou pohybovat okolo 72 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 1,8 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám