Hlavní obsah

Elektrifikace ohrožuje cenově dostupná vozidla, tvrdí šéf Citroënu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Citroën chce u elektromobilů mít baterie hlavně dostupné zákazníkům, nikoliv největší na trhu. Enormní náklady na elektrifikaci ohrožují podle jeho šéfa celý automobilový průmysl.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Citroën (Ilustrační foto)

Článek

Francouzská značka Citroën se bude snažit o snížení cen svých elektromobilů. Masivní elektrifikace je totiž hrozbou pro existenci cenově dostupných vozidel, míní Arnaud Ribault, šéf evropské divize Citroënu.

„Čím se teď všichni zabýváme, je snížení nákladů na auto, abychom vykompenzovali nárůst ceny surovin a nárůst nákladů ve spojení s elektrifikací,“ řekl.

Citroën odhalil SUV-kupé C4 X rovnou i s elektrickou variantou

AutoMoto

„Je to skutečná hrozba, elektrifikace zvyšuje cenu auta tak moc, že si je lidé nebudou moci dovolit. Není to hrozba jen pro Citroën, takže na tom pracujeme,“ vysvětlil. V souvislosti s tím automobilka ujistila, že klíčovým lákadlem čerstvě představeného elektrického crossoveru ë-C4 X bude právě jeho dostupná cena.

„Nesnažíme se mít největší baterii na trhu, chceme mít baterii nejdostupnější zákazníkům,“ nechal se slyšet Pierre Monferrini, šéf plánování budoucích produktů u Citroënu.

Foto: Citroën

Nově představený Citroën ë-C4 X

Značce záleží také na udržitelnosti, kterou chce kombinovat se snížením nákladů z technického hlediska a delší životností z pohledu zákazníka. „Udržitelnost je naší budoucností, budoucností našeho průmyslu, a C4 X je na to připravená. Naši zákazníci hledají řešení pro udržitelnou mobilitu, a proto bude C4 X ve 14 evropských zemích k mání pouze jako elektromobil,“ dodal Ribault.

Anketa

Máte obavy z nárůstu cen aut kvůli nákladům na elektromobilitu?
Ano, velké
93,1 %
Trochu ano
1,9 %
Ani ne
1,2 %
Vůbec ne
3,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3005 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám