Hlavní obsah

Elektrické SUV-kupé Volkswagen ID.4 údajně odhaleno bez maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jen málo pochybností, že bílé auto na snímcích, které mají pocházet od čínských úřadů, je něčím jiným než chystaným elektrickým crossoverem Volkswagen ID. 4. V bílé barvě mu to docela sluší.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4

Článek

Volkswagen ID.4, chystaného zástupce crossoverů v rodině elektromobilů ID, jsme zatím oficiálně viděli jen s lehkým maskováním. Před několika dny se však na internetu objevily obrázky nemaskovaného auta, které je s pravděpodobností hraničící s jistotou právě nové ID.4 v produkční podobě.

Fotografie dle britského webu Auto Express pochází od čínských úřadů. Vidíme na něm totožná světla, linku na přídi, logo i nárazník, jaké zkraje března ukázal lehce maskovaný vůz.

Další indicií, že se díváme na ID.4, jsou kola. Na posledním obrázku instagramového příspěvku Cochespias, která je velmi dobrým zdrojem špionážních a uniklých fotek nových aut, jsou vidět přesně ty disky, které Volkswagen ukázal v březnu na kousku s modrým maskováním.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4

Podle Britů bude ID.4 k mání ve verzích Pro a 1st Edition, přinejmenším zpočátku. Vůz má mít nejvyšší rychlost 160 km/h a elektromotor o výkonu 204 koní. Vzhledem k tomu, že auto stojí na platformě MEB, bude mít standardně poháněná zadní kola. Podle starších informací se počítá i se čtyřkolkou.

K mání má být několik verzí baterie o kapacitě od 45 do 77 kWh. Dojezd té největší má podle starších informací Volkswagenu být 500 km na jedno nabití. Uvedení na trh by mělo proběhnout na konci roku 2020.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám