Hlavní obsah

Elektrické Subaru STI E-RA míří na závodní okruhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový koncept STI E-RA od Subaru předvádí plně elektrický závodní vůz, který bude použit k vývoji a demonstraci schopností Subaru na poli elektromobilů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Subaru STI E-RA na autosalonu v TokiuVideo: Reuters

 
Článek

Koncept, který byl odhalen na autosalonu v Tokiu, je součástí projektu STI E-RA Challenge, který Subaru zahájilo s cílem „získat zkušenosti a zkoušet nové technologie ve světě motoristického sportu“.

Využívá celkem čtyři motory od Yamahy – jeden na každém kole – a má kombinovaný výkon 800 kW. Japonci hovoří o pokročilém vektorování točivého momentu zvlášť pro každé kolo.

První elektromobil Subaru je tady. Solterra je převlečenou toyotou

AutoMoto

Díky tomu STI E-RA údajně čerpá z „dědictví pohonu všech kol“ Subaru, které založilo během dvou desetiletí v globálních šampionátech v rally s modely Legacy a Impreza.

Foto: Subaru

Subaru STI E-RA

Jeden motor pro každé kolo je tu nejen pro účinné vektorování, ale také proto, že takové nastavení povolují předpisy FIA pro novou závodní sérii E-GT, která bude zahájena v roce 2023, což naznačuje, že se Subaru bude chtít zúčastnit.

Po vývojovém programu na trati v průběhu roku 2022 vezme Subaru vůz na severní smyčku Nürburgringu, kde se pokusí dosáhnout času na kolo 6 minut 40 sekund.

Foto: Subaru

Subaru STI E-RA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám