Hlavní obsah

Dva zajímavé koncepty od Číňanů

V Číně se zanedlouho otevřou brány šanghajského autosalonu a na něm se představí mnoho nových modelů. Dvě automobilky už ukázaly, že jejich designéři si velmi rychle berou příklad ze svých zahraničních kolegů.

Článek

Jako první si představme model Chery Shooting Sport Concept. Už před nedávnem se objevily jeho první kresby. [celá zpráva] Nyní se však můžeme s velmi pěkně provedeným hatchbackem setkat již v reálu. Přední část třídveřového vozu poněkud připomíná Toyotu Prius, ale to nic nemění na tom, že vizuálně je maska velmi povedená. Ve stejném duchu bychom mohli pokračovat u celé karoserie.

To uvnitř zas až tolik krásy nenajdeme, ale bílo-zelený interiér je celkem netradiční. Přesto o něm můžeme říct, že jeho podoba ve výrobě by mohla být téměř totožná - jen se podívejte třeba na audiosoustavu, budíky za volantem... Nic složitého a všechno funkční. Připravenost pro výrobu dokumentuje i to, že konstruktéři nezapomněli na takový detail, jako je sklápění zadních opěradel v poměru 60:40.

Roewe s vlastním vozem?

Bývalý Rover koupený čínským investorem se změnil na Roewe a začala výroba modelu 750, což není nic jiného než Rover 75. [celá zpráva] Jenže Roewe plánuje expanzi, takže se rozhodla uvést vlastní model. Prvním krokem je představení konceptu W2. Ani ten nevypadá vůbec špatně, ale jeho některé detaily, jako je například budíky v kapličce, prozrazují, že se jen tak na výrobní pás nedostane. Bohužel zatím o voze nejsou žádné další informace, protože oficiální odhalení bude až 22. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Možná další čínský vůz do Evropy

Čínská automobilka Changan Automobile představila nový minivůz CV6, který nejdříve vrhne na domácí čínský trh. Ten se má stát konkurentem dnes...

Výběr článků

Načítám