Hlavní obsah

Dva muži zkusili autem přeskočit otevřený most. Za hloupost zaplatili

Skákat přes zdvihací most, když je otevřený, to je možné v některých videohrách. Že to je ve skutečnosti opravdu špatný nápad, se přesvědčili dva Američané.

Foto: Profimedia.cz

Zvedací most vážně není skokánek. (Ilustrační foto)

Článek

Snad každý, kdo hrál proslulou českou hru Mafia, to v ní zkoušel - přeskočit zvedající se východní nebo západní Marshallův most. S dostatečně rychlým autem, a pokud jste na most vjeli ve správný moment, to šlo.

Jenže skutečný život není videohra, jak se přesvědčili dva Texasané v americké Louisianě. Stalo se to v pátek 24. května ve dvě hodiny ráno na mostě Black Bayou na silnici č. 384 nedaleko města Lake Charles.

Podle svědka jeden z mužů zvedl závoru, aby mohlo auto projet, pak nastoupil zpátky do vozu a řidič zrychlil s cílem most přeskočit. Most Black Bayou (na obrázku výše) není celý zvedací, část pohyblivé mostovky se odsouvá do strany a část se zvedá - a tu měli muži patrně za skokánek.

Ovšem, nedolétli na druhou stranu - skončili ve vodě a oba se utopili. Fotografie ukazuje jejich automobil vyzdvižený na hladinu. Podle dostupných informací to je Chevrolet Cruze z roku 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám