Hlavní obsah

Důchodce jezdil 72 let bez řidičáku a bez nehody. Stopku vystavila až kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaný britský penzista se ve 12 letech rozhodl, že začne řídit auto. Od té doby nikdy neměl ani řidičský průkaz, ani pojištěné auto – a přesto na něj policie přišla až před několika dny.

Foto: Profimedia.cz

Britská registrační značka (Ilustrační foto)

Článek

Jízda bez řidičského oprávnění může skončit nehodou, pokud řidič nezná dopravní předpisy. Jenže to, že nemá oprávnění, ještě nemusí znamenat, že předpisy nezná – „pouze“ z nich nesložil předepsanou zkoušku. Příkladem, že člověk nepotřebuje řidičský průkaz k tomu, aby jezdil bezpečně, je 84letý britský penzista, kterého policie zastavila v hrabství Nottihghamshire.

Nebyla to náhoda, na vůz policii upozornila kamera se systémem automatického rozpoznávání dopravních značek. Co konkrétně kamera říkala, není známo, ale můžeme předpokládat, že se to týkalo chybějícího pojištění vozu – modrého Mini One.

Penzista, muž ročníku 1938, totiž policii nepředložil ani řidičský průkaz a řekl, že bez řidičáku a bez pojištění jezdí od doby, kdy mu bylo 12 let. Tedy od roku 1950, což je 72 let. Tak dlouho mu to procházelo jen díky tomu, že nikdy neboural.

Cedule u parkoviště v Jeseníkách chtěla řidičům zakázat něco, co zákon nezná

AutoMoto

Neobvyklý výkon ukončila až kamera, kterých je v této oblasti podle facebookového příspěvku policie spousta. „Je pravděpodobné, že kameru potkáte i na krátkých trasách, takže se ujistěte, že máte papíry v pořádku,“ píše policie na sociální síti v příspěvku z 26. ledna, kde o události informuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám