Hlavní obsah

DS začalo nabízet první model, v Česku jej koupíte na jediném místě

Novinky, maž

V Česku začala oficiálně působit v samostatném autosalonu nová značka PSA (Peugeot Citroën) s názvem DS. V nabídce bude nyní SUV DS7, příští rok doplněné o další modelovou řadu. Koupě a servis jsou možné zatím na jediném místě v Česku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

DS 7

Článek

Značku DS používá PSA, respektive Citroën od poloviny padesátých let, pro své nové modely ji začal používat před čtyřmi lety. V Evropě se až doteď DS prodávalo ve společných autosalonech, nově mají Francouzi připravený takzvaný DS Store. První v Česku je v Praze na Černém Mostě.

Prvním - samostatně nabízeným - modelem je DS 7. Čtyři a půl metru dlouhé SUV má v nabídce čtyři motorizace, dvě benzínové a dvě naftové s výkonovým rozpětím 180 až 225 koní (130 až 165 kW). Podrobněji k použité technice viz náš první článek. [celá zpráva]

Foto: DS

DS7 Crossback

Ceny začínají v Česku na částce 895 000 korun (1,5 BlueHDI, 95 kW) a končí daleko nad milionem - konkrétně 1 215 000 korun za verzi 1,6 PureTech s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Cíl v Česku: příští rok 200 DS 

Podle ředitelky značky DS v České republice Martiny Bedrnové bude cílem pro příští rok prodání dvou stovek automobilů. V tuto chvíli se uvažuje o dalších speciálních servisních místech, třebaže běžné opravy by mohly provádět servisy Citroënu. Technický základ je totožný, liší se detaily zejména v interiéru - lepší použité materiály, prémiové audio soustavy, lepší okenní skla a podobně.

Foto: DS

DS7 Crossback

Součástí pětileté záruky je i balíček nazvaný Free Drive. Ten zajišťuje rozšířené asistenční služby, zapůjčení vozidla, pokud oprava zabere více než jeden den, nebo možnost nechat vozidlo vyzvednout na smluveném místě (doma, v práci) bez nutnosti kamkoliv jezdit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám