Hlavní obsah

Do Ženevy přijede nové Sorento. Kia ukazuje oficiální nákresy

Po pěti letech se SUV Kia Sorento dočká modernizace. Jihokorejská automobilka vůz představí na autosalonu ve švýcarské Ženevě. Auto se už předčasně uvedlo na oficiálních nákresech.

Foto: Kia

Nová Kia Sorento - nákres

Článek

Fakt, že se blíží nové Sorento, odhalily už během minulého týdne uniklé špionážní snímky přední masky SUV od Kie, o kterých se okamžitě začalo tvrdit, že patří právě další generaci oblíbeného SUV. To nyní potvrdil i samotný výrobce.

Nová Kia Sorento se odhalí v únoru, hybridy přijdou později

AutoMoto

Kia své nové Sorento představí na autosalonu v Ženevě, kde sice bude chybět řada tradičních vystavovatelů, ale i tak zde bude dost k vidění. Návštěvníci budou poprvé moci spatřit jihokorejské SUV už 3. března.

Foto: Kia

Kia Sorento se poprvé představí na autosalonu v Ženevě 3. března 2020.

Kia si pro jeden z nejprodávanějších modelů připravila i nový designový styl, kde však tradičně podle skic i uniklých snímků dominuje široká maska chladiče, takzvaný „tygří nos“, která plynně navazuje na obří světlomety.

Zaujme boční ploutev v okenní linii. Podle automobilky vynikne nové Sorento i ve vnitřní prostornosti.

Kia chystá nové logo, po internetu zatím koluje neoficiálně

AutoMoto

Chystané SUV bude stát na platformě, která umožňuje inženýrům počítat s veškerou možnou technikou, a proto Kia slibuje, že Sorento bude mít jak klasické spalovací motory, tak i mild hybridní a plug-in hybridní agregáty.

Samozřejmostí budou nejmodernější elektronické systémy a vyspělý infotainment.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám