Hlavní obsah

Do servisů bylo v ČR kvůli aféře dieselgate svoláno 18 500 škodovek

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo dopravy dosud pozvalo do servisů kvůli aféře s emisemi dieselových motorů 18 500 škodovek z celkem 106 tisíc dotčených vozů. Servisní akce se zatím dotkla předchozí generace superbů s dvoulitrovým motorem a octavií 2.0 TDI o výkonu 103 kW. Servisní akce spočívá ve výměně softwaru řídicí jednotky.

Foto: Škoda Auto

Ilustrační foto

Článek

V rámci takzvané aféry dieselgate se přišlo na to, že řídicí jednotky dieselových motorů koncernu VW umějí obcházet homologační emisní měření.

Technické řešení pro různé varianty modelů se podle šéfa prodejů Škody Auto pro ČR Luboše Vlčka průběžně připravuje, akce bude i v příštím roce. V Česku se dotkne hlavně vozů s dvoulitrovým motorem, v menší míře motorů s objemem 1,6 litru a jen několika aut s motorem 1,2 litru.

„První klienti se dostavují. My je dopředu upozorňujeme, že akce je dobrovolná a také aby nechodili na extra termín, ale aby podstoupili zákrok při pravidelném servisu nebo jiném servisním úkonu,“ uvedl Vlček.

Reklama

Výběr článků

Načítám