Hlavní obsah

Do pneuservisu se objednejte na příští týden

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima už kalendářně skončila a i přes mrazivé teploty v brzkých ranních hodinách dosahují teploty přes den k 15 stupňům Celsia. Mnoho motoristů v těchto dnech řeší problém: přezout pneumatiky už teď, nebo ještě počkat?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přezutí ze zimních pneumatik na letní se doporučuje v době, kdy průměrná denní teplota vzduchu stoupne na 7 stupňů Celsia. Problém nastává, pokud je – podobně jako v těchto dnech - brzo ráno teplota vzduchu na nule (či lehce pod ní) a přes den stoupá k patnácti stupňům. V takovou chvíli je lepší s přezutím počkat až do doby, kdy teplota bude i v noci alespoň sedm stupňů.

Podle informací meteorologů by o tomto víkendu měla teplota stoupnout až ke dvaceti stupňům. Stát se může cokoliv, nicméně výraznější ochlazení je už značně nepravděpodobné. Příští týden je tedy vhodný k návštěvě pneuservisu. A pokud nejezdíte brzo ráno či pozdě večer nebo v noci (kdy jsou nízké teploty), přezout můžete už nyní.

Letní pneumatiky mají tvrdší směs než zimní. Doporučuje se, aby vzorek měl alespoň 4 mm. Kvalitní pneumatiky stojí od 1500 korun výše (za 1 kus), levným pneumatikám z hypermarketů je dobré se vyhnout. Výměna pneumatik přijde na zhruba 500 korun; pneuservisy mají nyní zatím obvykle volno, v následujících dnech se ale dá očekávat značný nápor zákazníků.

Anketa

Máte už přezuté pneumatiky ze zimních na letní?
Ano
38,1 %
Ne
35,8 %
Chystám se v nejbližší době
26,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10751 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám