Hlavní obsah

Do konce roku padne rozhodnutí o Chrysleru Imperial

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Chrysler si uvědomuje, že uvedení vozu na trh, který by byl neprodejný by jí mohlo "položit na lopatky", i přes velké propouštění, které se nyní chystá. Otazníky nyní visí nad nejluxusnější limuzínou Chrysler Imperial.

Článek

Tento vůz byl představen na detroitském autosalonu letos v lednu. Už na první pohled je jasné, že se nechal silně inspirovat vozy Rolls-Royce, i když vychází z vozu vlastní provenience.

Imperial vychází technicky z vozu Chrysler 300C. Podvozek je totiž téměř beze změny převzat (jeho původ lze však vystopovat u vozů Mercedes-Benz). Karoserii má o 43 cm delší a 15 cm vyšší než třístovka (tedy 5445 mm a 1525 mm) a rozvor má hodnotu 3124 mm. [celá zpráva]

Chrysler i přesto, že na Detroitu ukázal jen nepojízdnou maketu, připravoval i nadále funkční model, který vozil po amerických i zahraničních výstavách. Jeho úkolem bylo zjistit, zda se bude zákazníkům líbit a jestli by si ho koupili (tyto dvě podmínky jsou na sobě silně nezávislé).

Všechna data jsou již na stolech managementu a podle Franka Klegona, šéfa vývoje Chrysler group, se rozhodnutí očekává ještě letos. Do Vánoc bychom se tak měli dozvědět, zda Chrysler připraví tuhle limuzínu, která by se zcela určitě objevila i na evropském trhu.

Anketa

Měl by Chrysler začít vyrábět model Imperial?
Ano
47,9 %
Ne
52,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 267 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Chrysler Imperial: Jako přes kopírku

Chrysler Imperial byl na detroitském autosalonu představen jako originální koncept. Jen co se objevily první fotografie, všem bylo jasné, že tohle není...

Výběr článků

Načítám