Hlavní obsah

Detroitský autosalon už nebude v lednu, přesune se na červen

Novinky, fra

Zima a vlhko – dva tradiční průvodci lednového autosalonu v americkém Detroitu budou vyměněni za teplo a suchu v červnu. Detroitský autosalon se tak přesune, a to hned z několika velmi rozumných důvodů.

Foto: Jose Juarez, ČTK/AP

Logo Volkswagenu bude v roce 2019 chybět. Vrátí se v roce 2020?

Článek

Nejdůležitější důvod je, že na lednový autosalon nechtěly jezdit mnohé automobilky, protože upřednostnily jiné výstavy v tu dobu probíhající. Ano, spousta automobilek dala přednost souběžně probíhajícímu veletrhu spotřební elektroniky CES v americkém Las Vegas nebo jiným přímo automobilovým výstavám. Vždyť i v USA se koná hned v únoru další velká výstava v Los Angeles a dokonce ještě jedna v Chicagu.

Dalším aspektem přesunu je právě teplota. Logistika spojená s autosalonem se tak výrazně zlepší. Zvýší se rovněž komfort pro návštěvníky stejně jako turistický ruch v Detroitu.

V neposlední řadě je to přesun představení nových modelů na nejlepší čas roku – od světové premiéry v případě lednového termínu uplyne bezmála rok, nyní se tato doba o půl roku zkrátí. Uvidíme, zda tento tah zabere a automobilky BMW, Audi i Mercedes, které se pro letošní ročník odhlásily, znovu do dříve slavného města automobilového průmyslu přijedou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám