Hlavní obsah

Další zaměstnanec Applu chtěl prodat informace o samořiditelném voze do Číny

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agenti americké FBI zatkli zaměstnance společnosti Apple Ji-čung Chena, který měl podle zpravodajské televize NBC News krást informace o vývoji autonomního vozu a následně je pak chtěl prodat v Číně.

Foto: Apple

Apple Titan – možná podoba autonomního vozu Apple.

Článek

Krádeže obchodních tajemství jsou čím dál častější. Firmy se potýkají s úniky citlivých vývojových dat ve stále větší míře. Technologické firmy obzvlášť jsou na tento problém velmi náchylné. U společnosti Apple je to už druhý takový odhalený případ, kdy zaměstnanec chtěl ukrást informace a prodat je do zahraničí.

FBI u zatčeného muže objevila data v osobním počítači, která se týkala autonomního řízení vozu Apple, jenž je právě ve vývoji. Také měl stovky fotografií dokumentů, nitra budovy a dalších citlivých věcí, které se nesměly dostat ven.

Chen byl zatčen ještě předtím, než stihl odletět do Číny a tam předat všechny dokumenty kupci.

Apple zcela spolupracuje s vyšetřovacími orgány, takže odmítá říct bližší informace. Je ovšem jasné, že vnitřní ochranné systémy alespoň zafungovaly, když v krátké době je to už druhý takový člověk, který byl polapen. Ten první, Siao-lang Čang, ukradl v listopadu loňského roku celé obvodové desky a jeden serverový disk z vývojového centra Apple Car.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám