Hlavní obsah

Dacia představila pick-up z Dusteru, Češi ale mají smůlu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na rumunský trh přijíždí Dacia Duster ve verzi pick-up. Je navržen a vyráběn ve spolupráci s tamní firmou, vývoz do zahraničí se alespoň prozatím neplánuje.

Foto: Dacia

Dacia Duster pick-up

Článek

Dacia prototyp Dusteru s korbou představila už před dvěma lety a od té doby začala spolupracovat se společností Romturingia, aby se z auta, které vzbudilo obecné nadšení, stalo sériové vozidlo. A nyní se tak skutečně stalo.

Konečně levný elektromobil? Dacia odhalila model Spring

AutoMoto

Duster bude ve verzi pick-up nabízen jako dvoumístný vůz. Vzadu se díky tomu vytvoří nakládací prostor dlouhý 1,65 metru s objemem 1000 litrů, na který lze naložit až půl tuny nákladu. Vzadu pak budou klasické vyklápěcí dveře se stejnými světlomety, jako má běžný crossover Duster.

Foto: Dacia

Duster bude dostupný jen se čtyřkolkou a turbodieselem.

Rumunská automobilka nabídne nový vůz pouze v bílé barvě Glacier se standardně šestnáctipalcovými koly z lehkých slitin. Součástí standardní výbavy je asistent rozjezdu do kopce. K dispozici pak bude jediný motor, a to čtyřválcový turbodiesel 1,5 litrů BlueDCi o výkonu 115 koňských sil spojený se šestistupňovou převodovkou a pohonem všech kol.

Dacia představuje nový logan a sandero, lacině už rozhodně nepůsobí

AutoMoto

Bohužel, ti, co si už na levný Duster pick-up myslí v Česku, mají smůlu. Předpokládá se, že vůz bude nabízen pouze na domácím trhu v Rumunsku. Předobjednávky začali dealeři přijímat už 22. října a cena startuje na 22 546 eurech, v přepočtu 608 tisících korunách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám