Hlavní obsah

Cupra poutá na svůj první samostatný model. Crossover je zatím konceptem

Právo, laz

Cupra oslaví svoje první narozeniny. Po upraveném Seatu Ateca se nová osamostatněná značka předvede s prvním autem, které je od začátku vyvíjeno jako Cupra. Stane se tak 22. února, zatím je k dispozici první pohled na záď.

Foto: Cupra

Sportovně laděná značka se po předělaném Seatu Ateca prezentuje prvním samostatným autem, znovu to však bude SUV.

Článek

Před rokem, 22. února 2018, se od Seatu formálně oddělila značka Cupra. A to představením vozu Cupra Ateca, sportovní verze stejnojmenného Seatu. Označení Cupra už samozřejmě Seat dříve používal, ovšem poprvé šlo o formálně samostatný vůz s odlišnými znaky. Značka se už dostala i na český trh, vždyť nedávno otevřela v Praze první showroom.

Právě k prvnímu výročí si značka nadělí první vůz neznámého jména vyvinutý jen pro sebe. Stane se tak 22. února a půjde o koncept sportovního crossoveru. Zatím je na novinku poutáno prostřednictvím vizualizace zadní části. Spojené svítilny možná připomínají Tarraco, ale snížená střecha a rozšířená karoserie již nikoli.

Podrobnosti včetně designu a techniky konceptu se dozvíme za týden. Ovšem fakt, že půjde zatím jen o koncept, sériové výrobě nebrání. Ba naopak, Cupra s prvním samostatným produktem počítá i prodejně. Aktuální Leon se již přeměny na Cupru nedočká, ten příští však ano.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cupra Ateca

Reklama

Výběr článků

Načítám