Hlavní obsah

Cupra Leon má nový vrchol. Verze VZ Cup má i skořepinová sedadla

Cupra představuje vrcholnou verzi VZ Cup pro hatchback i kombi Leon. Inspiruje se v závodních sériích.

Foto: Cupra

Cupra Leon VZ Cup

Článek

Leon od osamostatněné značky Cupra se ve variantě VZ Cup liší několika detaily exteriéru i interiéru.

Nový je zadní spoiler z uhlíkového kompozitu s měděnými ozdobnými prvky, který vylepšuje proudění vzduchu nad karoserií vozidla, čímž minimalizuje turbulence.

Cupra Formentor přijíždí s charakterním pětiválcem od Audi

AutoMoto

Atraktivitu zvyšují také obložení bočních prahů z tmavého hliníku a na přání dodávané kryty vnějších zpětných zrcátek z uhlíkového kompozitu. Součástí jsou také 19palcová kola s povrchovou úpravou částečně v odstínu mědi.

Uvnitř je „cupová” verze hlavně o skořepinových sedadlech se zadní stěnou z uhlíkového kompozitu. Stejné se poprvé objevily v pětiválcovém crossoveru Formentor VZ5.

Foto: Cupra

VZ Cup znamená i nová sedadla

Čalouněna jsou pravou kůží v černém nebo modrém odstínu, jsou lehčí, mají poskytovat lepší oporu a jsou umístěny níže, díky čemuž má vůz nabídnout lepší řidičskou pozici.

První jízda v Cupře Born: Konečně závan sportovnosti v elektromobilu

Testy

Nový výbavový stupeň je k mání s několika motorizacemi od plug-in hybridní čtrnáctistovky o výkonu 180 kW, 245 koní přes zážehový dvoulitr se stejným výkonem až po vrcholný dvoulitr o 221 kW, 300 koních. Poslední alternativou je i ještě o 10 koní silnější motor a pohon všech kol, ale jen pro kombi verzi Sportstourer.

Výroba Cupry Leon VZ Cup byla spuštěna v Martorellu a první vozy budou zákazníkům dodány v březnu 2022. České ceny ještě tuzemské zastoupení nezveřejnilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám