Hlavní obsah

Cupra Formentor přijíždí s charakterním pětiválcem od Audi

Cupra představuje Formentor VZ5 s 2,5litrovým pětiválcem o výkonu 390 koňských sil. Možná i kvůli přísné emisní politice ale vznikne jen 7 tisíc vozů.

Cupra představuje Formentor VZ5Video: Cupra/Novinky.cz

 
Článek

Pětiválec je v aktuální nabídce koncernu Volkswagen jen v Audi TT RS a crossoveru RS Q3. Zatímco pro novou generaci hatchbacku RS 3 je zástavba této jednotky nejistá, Cupra Formentor se jí už chlubí.

Ve verzi VZ5 nabídne výkon 287 kW, 390 koňských sil, a 480 Nm točivého momentu. O 10 koní méně než ve zmíněném Audi RS Q3. Motor pracuje v páru se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol.

Za volantem Cupry Formentor: Poprvé na výbornou

Testy

Výsledkem je zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,2 sekundy a maximální rychlost elektronicky limitovaných 250 km/h.

Nejsilnější formentor má o 10 mm sníženou světlou výšku, speciální 20palcová kola, adaptivní tlumiče a šestipístkové přední brzdy. Vizuálně verzi VZ5 poznáte rovněž podle specificky rozmístěných koncovek výfuku. Uvnitř najdete speciální sportovně tvarovaná sedadla.

Cupra odhalila Formentor do zásuvky, začíná pod milionem

AutoMoto

Cenu limitované novinky katalánská značka zatím nezveřejnila. V nabídce prvního samostatného modelu Cupry po formálním oddělení od Seatu doplní pětiválec 150koňový, 1,5litrový motor se čtyřmi válci a výkonem 150 koní, plug-in hybrid s motorem 1,4 litru a 245 koni a také doposud vrcholný dvoulitrový benzinový motor s výkonem 310 koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám