Hlavní obsah

Citroën půjčil Berlingo závodní posádce, létající Finové dostáli své přezdívce

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní rallye auto si asi všichni představujeme jinak než plechovou dodávku Citroën Berlingo. Jenže britské zastoupení jedno takové auto vzalo a postavilo ho na zkušební trať pro rallye. Za volant posadili jednoho z létajících Finů, tedy finských rallyových závodníků, kteří se tradičně nebojí „za to vzít”.

Závodit se dá s ledasčím. Třeba s dodávkou Citroën BerlingoVideo: Citroën

 
Článek

Berlingo prostě není žádný závoďák. Tohle auto může jet na rallye leda tak jako doprovodný vůz servisu. Samozřejmě že platí známé pravidlo, že nejlepší terénní auto je to služební. Jenže ve Velké Británii do auta posadili trochu zvláštní zaměstnance.

Jedním byl Esapekka Lappi, závodní řidič WRC, a na sedadle spolujezdce seděl Janne Ferm jeho navigátor. Takže když za to na testovacím polygonu WRC vezmou tihle dva, pak se můžou dít věci. Obzvlášť když je auto o tři centimetry zvýšené, má pod motorem ochranný plech a pořádné zimní pneumatiky.

Foto: Citroën

Tohle Berlingo si i skočilo

Samozřejmě že s tak vysokým autem, podvozkem a slabým motorem nejde dělat zázraky, ale přece jen s ním profesionál dokáže ledacos. Dokonce i skočit. Každopádně je to levnější auto na vyřádění než to profesionální nebo třeba Ford F-150 Raptor, který je na skákání dokonce technicky připraven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám