Hlavní obsah

Citroën nabídne Číňanům luxusní sedan

Luxusní sedan Dongfeng Aeolus A9 je další příspěvek do boje o čínské boháče. Citroën ho postavil na platformě modelu C5.

Foto: Dongfeng

Dongfeng Aeolus A9

Článek

Do Číny míří stále více automobilek s velkými a pro Čínu speciálně připravenými vozy. Jsou to luxusní koráby, které jinde na světě nenajdete. Příkladem je třeba Volkswagen Phideon, který předvedla značka na večírku před ženevským autosalonem. [celá zpráva]

Foto: Dongfeng

Dongfeng Aeolus A9

Foto: Dongfeng

Dongfeng Aeolus A9

Citroën už dávno v Číně existuje a vyrábí auta pod křídly firmy Changan a celkem nově také Dongfeng. Tohle jméno asi znáte, pokud se díváte na čínské filmy, kde se prohánějí po ulicích náklaďáky. Většina z nich má tohle jméno. Ovšem není to tak dlouho, co začali i s osobními vozy a právě ve spolupráci s PSA. A koncern vyrábí už mnoho aut vyloženě pro Čínu. Aeolus A9 je dalším přídavkem do kategorie luxusních vozů.

Ačkoli se jedná o velký sedan úctyhodných rozměrů (téměř pět metrů), má pod kapotou jen řadový čtyřválec o objemu 1,8 litru s přeplňováním. Až později by se měl do nabídky dostat i šestiválec, ale zatím přesný termín známý není.

Dongfeng už v Číně prodává vyloženě elektrický sedan E30L a crossover AX7.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám