Hlavní obsah

Citroën C5 má premiéru

Právo, ši

Citroën zahájí rok 2008 ve znamení luxusu a elegance představením nového modelu C5 na bruselském autosalonu.

Článek

Nový model C5 se chce trvale usadit na pomezí střední a vyšší střední třídy. Svou výraznou osobností přitom bude usilovat, aby se prosadil mezi hlavními hráči v této oblasti.

Na první pohled nová C5 zaujme stylem. Bližší seznámení ji pak přiblíží jako velice elegantní a ušlechtilý vůz s celou řadou odlišností oproti konkurenci, typických právě pro značku Citroën. Obě verze – sedan a kombi (break) – se pyšní mimořádnou prostorností, která však nijak nepotlačila dynamický vzhled obou vozů.

V kabině vozu nabývá potěšení z jízdy nových rozměrů. Pečlivé zpracování místa řidiče, které v mnohém připomíná pilotní kabinu, se snoubí s příkladnou ergonomií ovládacích prvků a s ukázkovým pohodlím sedadla. Cestující se vezou v luxusním a dokonale komfortním prostředí.

Nový Citroën C5foto: Novinky

Nová C5, která zdědila všechny sofistikované charakteristiky vlajkové lodi Citroën – modelu C6, nabízí jako první v tomto segmentu uživatelskou volbu nastavení odpružení: na jedné straně odpružení Hydractive 3 Plus, které zajišťuje maximální komfort a jízdní pohodu, na straně druhé pak klasické odpružení Métallique, jež umožňuje bezprostřednější kontakt s vozovkou.

K příkladným jízdním vlastnostem auta rovněž přispívá široká nabídka motorů, bezpečnost bez jakýchkoliv kompromisů a výbava využívající špičkové technologie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám