Hlavní obsah

Citroën C5 Aircross má po faceliftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší SUV z portfolia značky s dvojitým šípem ve znaku – Citroën C5 Aircross – prošlo modernizací, která se zaměřila nejen na exteriér.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross po faceliftu.

Článek

Příď byla podobně členěna, už když se SUV na modulární platformě EMP2 představilo v roce 2017. V polovině životního cyklu dostal Citroën C5 Aircross ještě modernější ztvárnění. Prodloužení dvojitého šípu směrem k horní části světlometů už není tvořeno chromovou, ale „čárkovaně“ lakovanou lištou.

Na obě lišty navazují LED pásky denního svícení a světlomety jsou celkově užší. Nový vzhled má i celý přední nárazník, který připomíná nový styl značky reprezentovaný třeba už faceliftem modelu C3 Aircross. Nové jsou také 18palcové disky kol, odlišnou grafiku dostaly zadní svítilny.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross před faceliftem.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross po faceliftu.

Uvnitř facelift přinesl novou 10palcovou obrazovku zmodernizovaného informačně-zábavního systému. Po vzoru modelů C4 nebo C5 X už ji nelemují výdechy ventilace, je výš a ventilace fouká pod ním.

Volič samočinné převodovky na středovém tunelu je minimalistický. Sedadla nyní nabídnou i masážní funkci a o 15 mm vyšší pěnovou výplň.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross před faceliftem.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross po faceliftu.

Pohonné jednotky zůstávají stejné jako před modernizací, známe je i z příbuzných SUV, jako je Peugeot 3008, 5008, Opel Grandland nebo DS 7 Crossback.

V nabídce tak zůstane zážehová dvanáctistovka, vznětová patnáctistovka nebo plug-in hybridní ústrojí. Datum příjezdu na český trh nebo upravený ceník zatím automobilka nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Citroënu C4: Avantgarda je zpět

Třetí generace Citroënu C4 nechce být usedlým hatchbackem jako předchůdce. Svým designem možná neútočí na masy, ale jde o vážně povedené auto, které dokáže...

Výběr článků

Načítám