Hlavní obsah

Citroën C4 WRC se už prohání na testovacím okruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Na březnovém autosalónu v Ženevě byl představen koncept voz C4 Citroën Sport. Po půl roce se již na testovacím okruhu u sportovních ateliérů automobilky ve Versailles-Satory prohání C4 WRC, která by měla v roce 2006 v seriálu mistrovství světa automobilových soutěží nahradit nezapomenutelnou Xsaru.

Foto: Honza Ježdík

Ensemble Inégal s dirigentem Adamem Viktorou se stal synonymem pro objevy z odkazu geniálního českého barokního skladatele Jana Dismase Zelenky.

Článek

Xsara totiž i přes svůj pokročilý věk stále dokazuje, že napatří do starého železa. Svědčí o tom průběžné vedení v poháru značek i v hodnocení jezdců, které vede Sébastien Loeb s 84 body. Nicméně u Citroënu vědí, že nesmějí usnout na vavřínech, a tak do přípravy nového speciálu investují mnoho času a nemalé finanční prostředky. 

Na polygonu automobily ve Versailles-Satory se pracuje takřka bez přestávky. C4 WRC má však před sebou ještě řadu měsíců dalšího vývoje. Na první opravdu soutěžní trať by se k testování měla vypravit koncem sezóny 2005. Xsaru by mohla nahradit v sezóně následující.

Reklama

Výběr článků

Načítám