Hlavní obsah

Čínský Zhonghua H530 kopíruje BMW řady 5 i Škodu Superb

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Pekingu se ukázal i nový model Zhonghua H530 od čínské automobilky Brilliance Auto. Jak bývá u čínských automobilek obvyklé, vnější design se inspiroval u evropského modelu, v tomto případě světlomety a boční profil nápadně připomínají BMW řady 5, maska chladiče je zase velmi podobná Škodě Superb.

Foto: Brilliance Auto

Brilliance Zhonghua H530

Článek

Čínská automobilka tvrdí, že s designem nového modelu Zhonghua H530 pomáhalo legendární italské studio Pininfarina. Není to pravda, protože design auta měl částečně na starost Dimitri Vicedomini, který u Pininfariny devět let pracoval. Italská značka ale s designem nového auta nemá nic společného.

Auto jasně odkazuje na současné modely od BMW (zejména řady 5), je to vidět na profilu auta nebo předních světlometech. Není bez zajímavosti, že Brilliance Auto je v Číně oficiálním partnerem BMW, mají zde už dvě továrny. Na novém čínském modelu je patrná i mladoboleslavská stopa - maska chladiče je svým tvarem i uspořádáním lamel velmi podobná Škodě Superb.

Foto: Brilliance Auto

Brilliance Zhonghua H530

Nový model měří na délku 4708 mm, rozvor náprav činí 2700 mm. V nabídce jsou dva zážehové motory a dvě pětistupňové převodovky (samočinná a manuální). Slabší motor dodává Mitsubishi, jde o šestnáctistovku s výkonem 87 kW (118 k) a 151 Nm. Druhý motor má nižší zdvihový objem, ale je přeplňovaný. Výkon činí 100 kW (136 k) a 200 Nm. Tento model se do Evropy nedováží, na domácím trhu stojí od 92 800 jüanů, což je zhruba 280 tisíc korun.

Foto: Brilliance Auto

Brilliance Zhonghua H530

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW 530d xDrive GT

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám